Kıbrıs’a Nasıl Gidilir?

1-) Kıbrıs’a kimlik kartım ile giriş yapabilir miyim ?

a-) Kıbrıs’a giderken  Türkiye den çıkış yapacağınız dış hatlar terminali güvenlik noktasından  kimlik kartınızı gösterip  Kıbrıs Ercan Havalimanı Gelen  yolcu kontrol noktasından  TC kimlik kartınız ile geçiş yapabilirsiniz. Bu durum gemi içinde geçerlidir.

b-) Eğer Kıbrıs’a gezme amacı ile gelecekseniz  kimlik kartınız ile  30 gün konaklama yapabilirsiniz.

c-) Öğrenci veya  asker olarak Kıbrıs’a gidiyorsanız Ercan havalimanında sizlere  verilecek  giriş kağıdını saklayarak 90 gün cezasız konaklama yapabilirsiniz. Ancak öğrenci ve askerlik süresi 90 günden fazla konaklama gerektirdiği için  öğrenci  belgesi veya öğrenci kimlik kartınız ile Türkiye’ye dönüşte havalimanı kontrol noktasında bu durumu belirtip cezasız geçiş yapabiliyordunuz ancak yeni düzenleme ile 90 günden fazla kalacak öğrencilerden muhaceret işlemi talep edilmektedir. Muhaceret için yapılması gerekenlere (   http://www.kibrisapart.com/2018/07/29/kibrista-muhaceret-hakkinda-her-sey/   )  linkinden ulaşabilirsiniz.

 

2-) Kıbrıs’a giderken uçak mı tercih edilmeli gemi mi ?

Türkiye’den karayolu ile ulaşım olmadığı için iki seçenek ile Kıbrıs’a ulaşabilirsiniz.

a-)Bunlardan birincisi uçak:  Eğer uçak tercih edecekseniz  hızlı bir şekilde Kıbrıs’ta olacaksınız . Kıbrıs’a giderken firmadan firmaya değişen bavul kilo haklarınıza dikkat edin .Ortalama olarak 15kg bavul  + 8 kg el çantasına izin verilmektedir. Kilo aşımlarında firmanın belirlediği kilo başı ek ödeme talep edilebilir.

b-) İkinci Olarak Gemi : Eğer gemi tercih edecekseniz fiyatları biraz daha uygun olabiliyor.Uçaktaki gibi kiloda sıkıntı yaşamazsınız. Deniz  yolu tercih ediyorsanız ulaşım süresini denizin dalgalı olması vb durumlar gecikmelere sebep olabilir. Deniz yolu ile araçlı feribot veya hızlı feribot tercih edilebilir.

 

3-) Kıbrıs’a giderken pasaport gerekli mi ?

Öğrenci  olarak Kıbrıs’a gidecekseniz  90 günden sonrası cezai işlem olmaması adına Türkiye’de pasaportunuzu alın .Kıbrıs’a geldiğinizde muhaceret işlemlerinizi mutlaka  yaptırın .

4-) Kıbrıs’a giderken vize gerekli mi ?

Kıbrıs için vize yaptırmanıza gerek  yoktur.

5-) Kıbrıs Uçuşları İç hat mı ? Dış Hat Mı ?

Kıbrıs uçuşlarını dış hatlar terminalinden yapılmaktadır.

Aktarmalı uçuşlarda yolcular ilk bindikleri uçağa iç hatlardan ,ikinci yapacakları aktarma uçuşuna ise dış hatlar terminaline yönlenerek yapacaklardır.

5-) Kıbrıs’a nasıl gidilir ?

a-) Kıbrıs’a uçak veya gemi ile gidebilirsiniz . Gemi ile gitmek istiyorsanız  Antalya veya Mersin(Taşucu) den kalkan Akgünler Denizcilik  ve  Filo Denizciliği tercih edebilirsiniz.

b-) Uçak ile seyahat edecekseniz  yaşadığınız bölgede bulunan acentelerden  veya online olarak bilet satış sitelerinden Kıbrıs Ercan Havalimanına biletinizi alın.

c-) Yaşadığınız şehirden Kıbrıs’a direk uçuş olmayabilir bu yüzden aktarmalı bilet satın alacaksınız.Böylece Kıbrıs’a gidecek olan uçağa gelmiş olacaksınız. Örnek verecek olursak Kayseri’den Kıbrıs’a bilet aldığınızda  öncelikle bilette belirtilen uçak ile İstanbul’a gidilir. Sonrasında aktarma bilgini takip ederek İstanbul’dan Kıbrıs’a kalkacak uçağa gidilir.

NOT : KIBRIS UÇUŞLARINDA DIŞ HATLAR TERMİNALİ KULLANILMAKTADIR.

AKTARMA YAPACAK YOLCULAR İSE İLK OLARAK İÇ HATLARDAN AKTARMA YAPACAKLARI HAVALİMANINA GELDİKTEN SONRA DIŞ HATLARA YÖNLENMELİDİR.

Sırasıyla Örnek Uçak Yolculuğu :

1-  Pasaport başvurusu yapılır.

2-  Gideceğimiz tarihe uçak bileti alınır.

3-  Gidiş tarihinde havalimanı kurallarına göre 1-2 saat önceden  bavul teslime gelinir.Bavul teslimi ve check in işlemleri gerçekleştirilir.( check in işlemlerini internet üzerinden uçuşunuza 12-24 saat kala PNR kodunuz ile yapabilirsiniz.) (Aktarmalı yolcular ilk uçuşlarında iç hat ,aktarma uçağına giderken dış hatlar terminaline yönleneceklerdir.)

4-  Pasaportunuz ile çıkıyorsanız 15 tl Karşılığında  terminal içindeki maliye veznesinden çıkış pulu alınız.

5-  Dış hatlar güvenlik kontrolünden geçin.

6-  Biletinizde yazan uçağa binebilmek için terminalde belirtilen ekranlardan uçağa hangi kapısına (koridor)  gitmeniz gerektiğini öğrenin ve ilerleyin.

7-  Uçuş saatiniz geldiğinde anonsları dikkate alarak sıraya geçin ve görevliye biletiniz ve kimliğinizi gösterip uçağa doğru ilerleyin .

8-   Artık uçaktasınız gerekli güvelik talimatlarını dinleyerek yolculuğunuza başlayabilirsiniz.

9-  Uçağınız Kıbrıs Ercan Havalimanına  indiğinde  havalimanı güvenlik noktasına ilerleyin  biletinizi ve pasaportunuzu polis memuruna verin .Sonrasında artık resmen Kıbrıs’tasınız .

10-  Terminalden çıkın ve  gitmek istediğiniz bölgenin otobüsüne  havalimanından binin .

 

6-) Kıbrıs’ta Muhaceret Nasıl Yaptırılır ?

Aşağıda belirtilen adresten detaylı bilgi alabilirsiniz.

http://www.kibrisapart.com/2018/07/29/kibrista-muhaceret-hakkinda-her-sey/

 

NOT : Kıbrıs’a giderken kazandığınız okulun sizden istediği rapor veya evrak  varsa bunları yanınızda getirmeyi unutmayın .

Haberdar Olun

Panel Bilgileri